Категории

Информация за автори

Освен разпространител на електронни книги чрез тази книжарница, Проектория често влиза и в ролята на издател. Целта на тази дейност е най-вече да разширим достъпността на български заглавия за читателите с предпочитания към електронните книжни формати. Работим за постигането ѝ като издаваме разнообразни, често нишови заглавия и същевременно не правим никакви компромиси с редакционния процес и качеството на крайния продукт. Можете да научите подробности и да разгледате каталога ни на нашия корпоративен сайт.

 

Процес и срокове

Следната диаграма представя процеса на работа по книгата от подписването на издателския договор до нейното публикуване.

  • Произведенията, издадени от нас, се публикуват в нашата онлайн книжарница на адрес http://projectoria.com.
  • Организираме промотирането на произведението онлайн.
  • При желание подпомагаме автора в негови самостоятелни усилия за промотиране на произведението чрез съвети, предоставяне на промоционални кодове за закупуване на произведението с отстъпка и по други начини.
  • Авторът получава достъп до данните за осъществените продажби и приходи от произведението за целия срок на договора.

 

Финансови условия

За монографии стандартно предлагаме откупуване на изключителни авторски права за период от 7 години. При този вариант хонорарът на автора стандартно е 17% от брутния приход от продажбите.

 
Приходи Традиционно издателство – 15% Проектория – 17%
500 75 85
2000 300 340
5000 750 850
 
Възможни са и други условия при откупуване на неизключителни права, което позволява произведението да бъде достъпно за издаване и от друг издател в периода на валидност на издателския договор, както и при други видове авторство като включване в сборник, съставителство на сборник, научна редакция на книга или поредица и т.н.
 

Контакти

За повече информация ще се радваме да се свържете с Издателство Проектория.